top of page

Infoks Hiinas pikk püha tulemas 01.10-07.10 

Aasias on oktoobri alguses tulemas üsna pikk püha nimega Golden Week. Hiinas on kuupäevadeks 01.10 kuni 07.10 (Jaapanis nt koguni 10 päeva kokku). Tundub küll kauge tulevik aga tegelikult kõigest üks kuu praktiliselt meil sinnani minna ainult.

Kõik, kes sealt kandist kaupu ostavad/toovad peaksid siis eelkõige arvestama, et eelneval perioodil on ilmselt tehased veidi üle koormatud ning sama lugu ka transpordiga. Sügisega on algamas ka igaaastane kiirem hooaeg, kus Euroopas inimesed puhkustelt tagasi ning töö läheb jälle uue hooga käima. Ilmselt nädal või kaks enne oktoobri algust annavad pühad tunda transpordis, nagu tavaliselt ruumiga tekib probleeme ning nõudluse kasvades liiguvad ka hinnad kõrgemale.

Seega sama vana hea soovitus kõigile, kui vähegi võimalik proovida asjad varem teele panna, et vältida kõrgemaid hindasid ja pikenenud veoaegasid.

Mis see hiinalstele endale tähendab on suurem rahvasteränne rongiga sisemaale reisima ning seeläbi oma raskelt teenitud rahaga Hiina majandust turgutama. Lingil olevad pildid on tehtud Golden Weeki alguses Shanghais esimesel oktroobril raudteejaamas reisivatest inimestest - In Pictures: China celebrates Golden Week

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

bottom of page