top of page

KASULIK: Messid, võistlused, konsterdid jne



 

Kuna viimasel ajal on palju meie poole pöördutud veidi keerulisemate ja rohkem tähelepanu nõudvate saatmiste osas, mis paljuski kuuluvad allolevate hulka:

- osalemine messil USA-s, Qataris, Hiinas jne

- oma varustusega võistlustele minemine mööda laia maailma

- oma tehnikaga töö tegemiseks sõitmine USA-sse jne

- oma seadmete rentime ajutiselt Egpitusese, USA-sse konsterdi või mõne muu üritse jaoks

- kõik muu sarnane, mis kohe hetkel meelde ei tule

Siis toon välja siin kaks varasemalt saadetud uudiskirja, mis kõigile, kellel midagi sarnast võib olla päevakorda tekkimas, peaksid olema üsna kasulikud:

Need on kõik sellised saatmised, kus on väga tähtis vedaja know how ning kogemused ning viga, mida teha ei tohiks on minna tavalist teed ehk küsida hinnapakkumised ning valida soodsaim. Kõrvalseisjana (õnneks) olen selle tulemusi näinud - tühi messiboks, messile mineku kulud ning osalustasu maha visatud ning kaup kuskil Qataris tollis kinni ehk kuni kümme aastat vanusele juurde kohe päeva pealt.

Veel üks asi, mida selliste saatmiste puhul tähele panna tasuks on vedaja "suurus". Mida suurem ja tuntum rahvusvahelise nimega vedaja seda enam kipub nende peamine leib olema alus peale alus maha liigutamised. Olenemata, kui asjalikud ja head on inimesed siin pool võivad tekkida teisel pool ookeani probleemid operatiivsusega, kiirelt probleemide lahendamisega ning info liikumisega - ala ei ole alati kindlat ühte inimest, kes antud kaubaga tegeleb, kell viis õhtul piiksutatakse uksekaarti ning asjad jäävad seisma ja ootama järgmist tööpäeva. Mõelge nüüd, et see õhtu on reede õhtu ja mess on nädalavahetusel. Vedaja siin pool võib olla väga asjalik aga ta ei saa suurt midagi omalt poolt teha sellises olukorras (kett on nii tugev nagu tema kõige nõrgem lüli).

Üldiselt tähtsaim on vedaja kogemused ja know how selles osas, oskus küsida ette õigeid asju, mis paljuski määravad juba eos selle, kas asi õnnestub või mitte ning tema partnerid / kontorid teisel pool otsas. Juba eos õigeid asju mitte küsides üldiselt tulebki madal hinnapakkumine ning kogu lugu on juba alguses aia taha minemas. Nagu öeldakse, kui tahad head ja odavat autot pead ostma kaks autot, ühe odava ja teise hea.

Kindlasti ei tähenda see seda, et on osa selliseid vedajaid, kellel mitte midagi mitte kunagi ei juhtu. See on transport ja seal juhtub alati midagi ja, kui arvad enam hullemaks minna ei saa, siis pool päev hiljem on su arvamus kiirelt ümber lükatud ja on juba palju hullem. Tähtsaim on see, kui kiirelt ja operatiivselt asjad lahendatakse ning, kas osa asju sai juba eos ennetada ja ära hoida.

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

bottom of page