top of page

INFOKS: Hiina, Hong Kong ja Joker 

Hiina

Alanud ja hoogu võtmas on iga aastane kõrghooaeg, mida kõik lennu- ja laevaliinid on pikisilmi terve aasta oodanud. Mitte küll samadel põhjustel nagu varasematel aastatel, et ikka ja veelgi rohkem raha taskusse panna. See aasta pigem selleks, et viimaks saabunud nõudluse kasvust tingitud hindade tõus suuri miinuseid ja kaotusi vähendaks, mis siin aasta jooksul tekkinud on.

Aga kõrghooaeg ise ei tule selline nagu varasemalt ta on olnud. Reeglina on see tähendanud eelnevatel aastatel sinna 30% juurde mahtude kasvu, see aasta jääb ta pigem 10% juurde ehk kolm korda nõrgem tulemus.

Meres ja lennus on mahud ning hinnad viimased paar nädalat tõusnud ning, mida aeg edasi, seda kiiremeni. Lennus praktiliselt igapäevaselt on hinnad tõusmas ning ruumiga on probleemid juba käes. Nädalaga peaks praegu arvestama, et kaup lennukile saada ehk, kui on vähegi võimalik tasuks info kauba osas võimalikult vara saata ja nii saab ruumi ette ära broneerida ning kauba kiirelt lennukile, kui ta lõpuks valmis saab tarnija juures.

Hong Kong

Hong Kong on nüüd ametlikult majanduslanguses, 5 kuud proteste on oma töö teinud ja mõju majandusele on olnud suur. Eksport on langenud 7%, mis on viimase kümnendi suurim langus. Lisaks protestidele on Hong Kong saanud sama suure löögi ka USA-Hiina kaubandussõjast. Infoks turistide arv oktoobris vähenes 50% võrreldes eelmise aastaga ehk hotellid on tühjad.

Transpordi koha pealt seni takistusi ei ole olnud ja kõik toimib, kaubad liiguvad reeglina sama sujuvalt mõlemas suunas nagu nad seda alati teinud on. Siit sealt on midagi kuulda olnud, et võib olla viivitusi aga üldiselt ei ole takistusi ette tulnud ja selle pärast väga muretsema ei peaks.

Joker

Kes on Jokeri filmi juba näinud siis teab, et film on sellest, kuidas rõhutud tavakodanikul peale mitmekordseid tagasilööke riigi hoolimatusest, ühiskonnast ja kõrgklassist üks hetk villand saab. Vaene koomik paneb seejärel klouni maski ette ning läheb maailmale kätte maksma.

Film tuli väga õigel ajal väga õige teemaga välja ning Hong Kongis, Tsiilis, Liibanonis, Iraagis, Hispaanias ja veel paljudes riikides on protesteerijad võtnud eeskuju Jokerist ning tõmmanud samasugused riided selga ja klouni maski ette ning läinud tänavatele Jokerit kehastades õigust nõudma.

Transpordiga sellel miskit seost ei olegi, kui keegi jäi korraks mõtlema.

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

bottom of page