top of page

TÄHTIS: Viirus - Hiina suletud pikemalt



 

Kiirelt infoks kõigile, kelle igapäevane töö on Hiinaga seotud kuidagi (ja ka kõik, kellel ei ole, sest tegelikult on kõik Hiinaga seotud). Peking on pikendanud uus aasta pühasid esialgsest kuupäevast 30ndast jaanuarist praeguse seisuga kuni 2. veebruarini.

Samuti on liikvel info, et osad kohalikud omavalitsused on pikendanud pühi isegi kuni 9nda veebruarini, sealhulgas Shanghai. Seda selle erandiga, et tööd on lubatud alustada vaid esmatähtsatel ettevõtetel ja tehastel, mis eelkõige tähendab just meditsiini.

Pikendatud pühad, sinna juurde suletud linnad ning reisimispiirangud tähendavad, et tehased ei saa omal uksi avada veel nii pea millega keegi arvestada osanud ei ole.

Suletud Wuhan, millest kogu viirus alguse sai, on suur tööstuslinn Hiinas, seal on üle 500 tehase ning 11 miljonit elaniku. Ainuke transport, mis linna praeguse seisuga siseneda saab on see, mis on seotud meditsiiniga ja esmaabiga elanikele. Muu kõik seisab, ei saa sisse, ei saa välja.

Huvitava faktina siia juurde suur osa maailma meditsiiniga seotud toodangust tuleb tegelikult kõik Hiinast. Olgugi, et tootja võib olla USA ettevõte ja kaup tuleb Ameerikast aga selle tootmiseks läks vaja ikkagi Hiinat. Seega nt ravimitega pidi olema juba üle maailma probleeme, sest tegemist on just-in-time toodetega ja neid ei hoita endal ladudes ning piirkonnad, kus neid toodetakse, on Hiinas suletud.

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

bottom of page