top of page

INFOKS: Kõigile maskide toojatele 

Kuna paljud inimesed muudest eluvaldkondadest, kui meditsiin, on otsustanud näomaskide toomisega rikkaks saada siis siin mõned asjad ja tähelepanekud st päris nii lihtsalt rikkaks ei saa.

Esmalt siis see, et petta on võimalik saada väga lihtsalt ja müüjal tegelikult kaupa ei olegi aga see praegu selleks.

Kui kellegil vanatädi elab Hiinas, Koreas, Türgis jne ja seega ülihea ja asjalik kontakt kohapeal olemas, siis esmane asi on see, et paljudel tarnijatel ei ole lihtsalt vajalike pabereid, et nende kaubad EU tingimustele vastavad (või, et nad üldse oma riigist tohiksid neid välja saata) ja neid siia Euroopasse sisse tollida saab. See on nr 1 asi, mis esmalt tarnijaga selgeks teha. Ja see on ka kogu asja võti tegelikult, et selline tarnija leida.

Teine lugu on transport, kaubalennukid lendavad ja kullerid samamoodi. Kuller väga kallis aga kiire, tavalend lihtsalt kallis ja peab arvestama pikema transiitajaga, kui tavaliselt. Lennuaeg on küll sama aga esimene lend, mille peale kauba saab panna ei ole kohe samal päeval, kui kaup lennujaamas.

Kolmas asi on see, et näiteks Hiina puhul küsivad kõik lennuliinid ettemaksu kõikide kaupade puhul, mis on seotud COVID-19ga ala maskid, desinfitseerimisvahendid jne. Põhjus selleks on see, et kaup võidakse konfiskeerida tee peal mõne riigi poolt ja seega liinid kardavad, et jäetakse ka neile maksmata sellisel juhul. Autoga Euroopa sees sellist kaupa tuua pole vast isegi mõtet üritada, näiteid on, kus mitte mõni tee peale jääv riik, vaid sama riik, kust kaup peale laeti, peatab juba auto.

Kui need asjad on okei, siis näiteks Hiina hetkel surub väga palju, et olla maailma abistaja rollis ning, et tehased töötaksid ja kaubad liiguksid. Maske jne pakuvad sealsed kontaktid ka palju praegu. Hetkel oma klientidele maske lennuga toome.

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

kalev@flameko.ee

www.flamekofr.com

bottom of page