top of page

KASULIK: Elu taastumas vaikselt



 

Euroopa ja kogu muu maailm on jälle avanemas ja sellega koos vaikselt taastumas ka kogu logistika. All veoliigi põhiselt veidi täpsemalt, mis toimumas.


Lennutransport


Lennutranspordis on hinnalagi käes ja, mis kõige parem, see on nüüdseks möödas. Hinnad on esimest korda peale selle aasta veebruari kuud hakanud langema. Selle peamiseks põhjuseks on ruumi lisandumine ehk siis kaubalende on lihtsalt juurde tulnud. Paljud reisilennukid on pandud kaupa vedama, kes veab ainult kõhu all, kes on ka istmed välja võtnud salongist, et rohkem kaupa peale võtta. Nõudlus on siiski endiselt kõrge ning ilmselt jääb kõrgeks. See on endiselt suurem, kui pakkumine ning hindade langemisega tulevad turule tagasi ka need kaubad, mida seni ei ole kannatanud kõrgete hindade pärast lennukiga saata. Olgugi, et hinnad langevad, on need siiski kaugel sellest, mida võib pidada normaalseks ehk aasta alguse seisu või eelmise aasta sama perioodi. Millal nad sinna tagasi jõuavad seda on raske öelda ja eelkõige sõltub see nüüd reisijatest ehk millal inimesed jälle reisima hakkavad / tohivad hakata ning sellega koos reisilendude naasmine turule. Veoaegade osas praegu saab kaubad lennukiga reeglina 7 päevaga kohale uksest-ukseni.


Raudteeveod Hiinast


Raudteeveod Hiinast toimivad hästi olgugi, et nõudlus on kasvanud olukorra tõttu lennutrasnpordis. Hinnad on samad nagu nad alati on olnud ehk väga head ning ruumiga erilisi probleeme ei ole. Viimasel ajal on meil isegi tavalise 30 päeva asemel kaubad tulnud Hiinast kohale uksest-ukseni 25 päevaga.


Mereveod


Tühistatud on palju väljumisi kuna nõudlus on langenud ja seeläbi hoiavad laevaliinid hindasid kokku kukkumast. Kasutatakse ka muid taktikaid nt välditakse Suezi kanalit ja sõidetakse Euroopasse ümber Lõuna-Aafrika ehk päris suure ringiga. Kuna Euroopa oli kinni, siis polnud teel olevate kaupadega kiiret kellegil ja nii oli võimalik kulusid kokku hoida oluliselt. Hinnad on seni küll tõusnud tänu tühistamistele aga tundub ka siin on lagi käes ning hinnad peaksid langema peagi tavalisele tasmele tagasi. Probleeme praegu vaba ruumiga küll võib esineda kuna tühistatud väljumiste hulk on ajalooliselt suur.


Autoveod


Enamuses kõik taastumas Euroopas ja hilinemised aina vähenevad. Suurimad probleemid on Põhja-Euroopas praamide graafikutega, mis on reisimispiirangute tõttu koomale tõmmatud ja võivad seega tekitada nii-öelda pudelikaelu autovedudes.

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

kalev@flameko.ee

www.flamekofr.com

bottom of page