top of page

KASULIK: Lend Hiinast taastumas 

Kui veoajad lennuga Hiinast taastusid siin juba mõni nädal tagasi kriisieelsele tasmele, siis hinnad olid endiselt veel üsna kõrgel. Viimase paari nädalaga on viimaks ka hinnad teinud suurema languse läbi. Kriisieelne tase ei ole veel päris tagasi aga üsna sinna suurusjärku juba, võibolla mõni USD kõrgemad. Märts-Aprill, kui kriis algas ja 90% kogu Hiina lennukaubast moodustasid maskid läksid hinnad üsna piinlikuks ulatudes 15 USD / kg juurde. Viimaste nõudlus on nüüd langemas ja seega tekkinud ruumi ka teistele kaupadele. Transiitajad praegu uksest-ukseni on nii 7 päeva ehk saab üsna kiirelt toodud vajadusel. Lisaks on vaikselt ka liinilennud ennast uuesti avamas ehk ruumi tuleb turule juurde. See tähendab, et paljud, kes seni olid lennukauba turult nii-öelda ära minema sunnitud kõrge hinna tõttu ja lükkama toomised edasi või vahetame veoviisi, on nüüd tagasi pöördumas uuesti turule. Teiselt poolt tähendab see seda, et reisilennukid, mis praegu kaupu veavad võivad turult ära kaduda, sest hinnad lähevad liiga madalaks, et nendega tasuks seda edasi teha (mahutavus väiksem, käsitlemine keerulisem ja aeganõudvam aga kulud kõik täpselt samad nagu kaubalennukil).


Olukord muidugi endiselt muutlik ja tulevik üsna segane, sest mitmes kohas maailmas teeb COVID uusi rekordeid peale piirangute leevendamist, mis tähendab jällegi uuesti samade piirangute rakendamist. Näiteks Peking on üks sellistest Hiinas aga transpordi osas seal probleeme ei ole, tuua ja viia saab endistviisi.


Hiina osas seega elu veidi lõdvemaks läinud ja ei pea enam vastu vaatama nii piinlikult kõrgetele hindadele, mida pilk maas klientidele edasi saatma oled sunnitud.

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

kalev@flameko.ee

www.flamekofr.com

bottom of page