top of page

KASULIK: Hiinast veod infoks 

Lend

Hinnad kukkusid kõvasti ja on "normaalsed" enam vähem jälle, kuid tõenäoliselt tõusevad nüüd vaikselt uuesti. Algamas sügisene kõrghooaeg ning reisilende on endiselt väga vähe ja sügisel tulemas välja palju uusi elektroonikatooteid - Playstation 5, IPhone 12 jne (kõik need lendavad). Lisaks on turult kadumas osad reisilennukid, millega kaupa veeti, sest hind kukkus liiga madalale, et nendega tasuks edasi opereerida lennuliinidel. Veel lisaks see lugu, et kõik kaubalennukid lendasid karantiini kuude ajal rohkem, kui muidu aasta peale kokku ja kõigil on nii-öelda hoolduse ajad täis ja paariks kuuks eemal turult.

Meri

Suured ruumiprobleemid, väljumisi on palju tühistatud, tühistatakse edasi ja laevaliinid hoiavad kunstlikult pakkumist 10% väiksemana, kui on nõudlus. Seda selleks, et hindasid hoida ülal. Pole päris kuritegelik lugu, nõudlus kõvasti langenud COVIDi tõttu ja vastasel juhul osad liinid lihtsalt paneksid uksed kinni. Korduks 2017 Hanjini pankrotistumise lugu, kus laevad jäid maailma peale laiali, sadamasse neid ei lastud ja kliendid pidid oma kaupasid "välja ostma", sest võlausaldajad hoidsid neid pandiks. Sügisene kõrghooaeg ees ja ruumi raske leida ning hinnad kõrged / tõusmas.

Raudtee

Veoajad pikenenud 35 päeva juurde kuna nõudlus suur praegu. Kõik punktid tee peal, kus kaupa käsitletakse on umbes - terminalid, raudteejaamad jne. Lihtsalt ei jõuta käsitleda nii kiirelt suurenenud nõudlust ja mahtude järsku kasvu.

Vaktsiin?

Hirm ja ennustus on, kui vaktsiin leitakse, kukub kogu lennukaubaturg praktiliselt kokku ja tekib üle maailma selline olukord nagu Hiinast oli muu maailma suunas karantiini kuudel maskidega. Nende puhul maksti hindu 15 USD / kg lennutranspordi eest ja suruti teised kaupade toojalt turult eemale. Kui nüüd jutt käib vaktsiinist, siis 15 USD / kg ilmselt ei ole selle puhul suurem raha ja sarnane olukord tekib üle maailma, mitte ainult ühe konkreetse riigiga seotuna. See siis võib juhtuda varasemalt 2021 algus või samas alles 5 aasta pärast, keegi seda ei tea. Enam vähem kindel on, kui vaktsiin leitakse, siis toimub korralik kaos lennutranspordis üle maailma.

Kalev Kirt

Müügijuht

Flameko Forwarding

+372 535 000 10

kalev@flameko.ee

www.flamekofr.com

bottom of page